トップページデンマーク語目次>キャロライン・ウォズニアッキ 全豪オープン2018優勝3(デンマーク語)


オンラインストア
Amazon

Yahoo! ショッピング

楽天

ホテル予約
るるぶトラベル

JTB

トリップアドバイザー

Hotels.com

Wozniacki nåede at tænke 'åh nej' i sekunderne inden Grand Slam-triumf

Caroline Wozniacki vandt lørdag sin første Grand Slam-titel i karrieren, og derfor var det da også et helt særligt øjeblik for tennisstjernen.
Det var et sandt tennisdrama, der lørdag udspillede sig på Rod Laver Arena i Melbourne. I næsten tre timer kæmpede Caroline Wozniacki og rumænske Simona Halep om sejren i årets første Grand Slam, Australian Open.
Og den kamp trak danskeren sig sejrsrigt ud af. Men der skulle kæmpes til det sidste.

Der var så mange ting, der løb igennem hovedet. Jeg havde vundet Australian Open


Flere gange i løbet af kampen havde de to spillere brudt hinandens serv - og helt indtil den sidste bold var danskeren usikker på, om hun ville vinde.
- Jeg kunne se en åbning, men jeg slog to lidt korte bolde, og jeg tænke ’åh nej’. Jeg nåede at tænke mange ting, men jeg kunne se, at hun også blev nervøs. Jeg nåede hen til det næste slag, og jeg kunne så se, at den så ud til at ryge i nettet, siger Caroline Wozniacki, der i sekunderne efter kunne juble over sin første Grand Slam-titel.
- Det var bare en forløsning, og jeg tænkte, jeg havde vundet. Der var så mange ting, der løb igennem hovedet. Jeg havde vundet Australian Open, siger danskeren videre.
Caroline Wozniacki vandt kampens første sæt efter tiebreak, men i andet sæt var det Simona Halep, der havde overtaget og vandt. Kampen skulle derfor ud i et afgørende sæt, hvor danskeren formåede at bryde rumænerens serv to gange. Men Halep brød tilbage hver gang - og kom faktisk foran med 4-3.
- Jeg havde mulighederne for at komme foran med både 3-0 og 4-1, som jeg ikke tog. Hun spillede rigtig godt, og det så ud som om, det ikke skulle blive min dag. Men jeg var ikke nervøs. Jeg gav den bare alt, siger Caroline Wozniacki.

Stolt over at repræsentere Danmark


Allerede i en alder af 12 år fortalte Caroline Wozniacki for rullende kamera, at hun drømte om at vinde alle Grand Slams. Selvom det endnu ikke er sket, så har hun i hvert fald vundet én.
- Siden jeg var en lille pige har jeg drømt om at vinde en Grand Slam og være nummer ét i verden. Nu har jeg begge dele. Der er ikke nogen, der kan tage det fra mig. Det er helt fantastisk, siger Wozniacki.
Danskeren har siden triumfen modtaget lykønskninger fra nær og fjern. Blandt andet fra Danmarks Idrætsforbunds direktør, Morten Mølholm, der har ønsket hende tillykke og sagt, at hun har nået en 'milepæl i dansk idrætshistorie'.
Men Caroline Wozniacki ønsker ikke kun at være en del af tennissportens historie. Hun vil også påvirke fremtiden.
- Jeg er meget stolt over at repræsentere Danmark, og jeg tror, de er stolte over det, jeg har opnået. Jeg håber, det er noget, der inspirerer unge spillere. Vi har unge spillere, der måske har potentiale i fremtiden. Jeg håber det her får små drenge og piger til at tro på sig selv, siger Caroline Wozniacki.

Nu er der mindre pres


Før lørdagens finale havde Caroline Wozniacki vundet 27 titler på WTA-touren og været nummer ét på verdensranglisten i 67 uger. Nu har hun også vundet en Grand Slam-titel, som hun altid har ønsket sig.
- Jeg har haft en utrolig karriere, og når alt kommer til alt, så tror jeg, der er mange, der ønsker at være i min position. Der er ingen, der ved, hvor meget jeg har arbejdet for det, siger Caroline Wozniacki.
Og det er den manglende Grand Slam, som danskeren de seneste år har fået mest opmærksomhed på. Nu glæder hun sig over, at hun ikke skal besvare de spørgsmål længere.
Hvad siger du til, at du ikke længere skal spørges til, hvorfor du ikke har vundet en Grand Slam?
- Helt ærligt? Så er det noget af det mest positive ved det hele. Jeg kommer ikke til at få det spørgsmål igen, men nu venter jeg på at få spørgsmålet om, hvornår jeg vinder min anden Grand Slam, siger danskeren på pressemødet.
- Nu har jeg vundet én titel, og det er jeg meget stolt af. Nu er der ikke noget pres på mig længere, siger Wozniacki.
Udover titlen i Australian Open, så kan Caroline Wozniacki også glæde sig til at se den nye verdensrangliste på mandag. Her vil hun nemlig være nummer ét - for første gang siden januar 2012.
- At være nummer ét i verden er noget, der er rigtig, rigtig svært. Man skal spille fantastisk i et helt år. Alle kan vinde en Grand Slam, hvis man har to gode uger. Men det er noget specielt at være at have begge dele, og det er noget, jeg er meget stolt over.
Næste opgave for Caroline Wozniacki er efter planen næste uges WTA-turnering i Skt. Petersborg. Den turnering bliver sendt på TV 2 SPORT.